Поштовани,

у склопу Програма образовне и културне сарадње  између БиХ и Министарства људских ресурса Републике Мађарске за период 2017-2019 објављен је Позив за подношење апликација за додјелу стипендија Stipendium Hungaricum у академској 2018/2019.години. Детаљне информације о Позиву, стипендијама и начину аплицирања доступне су на интернет страници: www.stipendiumhungaricum.hu.

Крајњи рок за подношење апликација је 16.фебруар 2018.године, а финалну селекцију апликација вршиће мађарска страна. Апликације се подносе електронски путем линка  apply.stipendiumhungaricum.hu.

Скрећемо пажњу на најзначајније промјене у овогодишњем Позиву:

– студенти треба да имају најмање 18 година када се региструју на универзитету у Мађарској, стога пријавити се могу особе које су рођене најкасније 31.августа 2000.године (ово се не односи на особе које се пријављују за студиј плеса),

– ажурирана листа студијских програма је доступна на интернет страници http://studyhungary.hu/study-in-hungary/menu/find-a-study-programme/study-finder.html

– студенти треба да рангирају приоритетне студијске програме због промјена у алокацији приоритета,

– не само пасош већ и остали идентификациони докумети ће се прихватити као апликациони документи,

– више неће бити могућности одлагања почетка студија за који се добија стипендија (осим у изузетним околностима)

– права и обавезе корисника стипендије су такође промијењене. На примјер, уколико студент не стекне најмање 18 кредита током задња два семестра са активним студентским статусом, статус корисника стипендије се прекида.