У петак, 19. маја 2023. године у амфитеатру Природно-математичког факултета у Бањој Луци одржаће се конференција под називом „Значај циркуларне економије у заштити животне средине“ са почетком у 10 часова. Конференција је у организацији Студентске организације ПМФ-а из Бања Луке и Студентског вијећа Економског факултета из Тузле.

Циљ конференције је сарадња између студената Универзитета у Тузли и Универзитета у Бањој Луци, те се прва дискусија одржала у Тузли 10. марта ове године.

Пројекат је подржан и финансиран од стране Федералног министарства образовања и науке, те УНДП-а. Учешће кроз предавања узимају професори са оба Универзитета из области природних, друштвених и технолошких усмјерења, гдје се на конкретним примјерима приближава тема о циркуларној економији у оквиру заштите животне средине. У завршници конференције биће омогућена отворена студентска дискусија.

Босна и Херцеговина је земља у развоју и требало би да што више користи овакву врсту модела у процесу производње и прераде, а управо додатна едукација и истицање важности циркуларне економије су приоритет студентима.

Агенду догађаја можете испратити на друштвеним мрежама (https://www.instagram.com/cc_bih/ ), те попунити електронски формулар за пријаву ради организације мјеста (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScXo6e0LUaVuTwTWINouDxER72SBCSvg-RIkX5Wetweoh2j6Q/viewform ).