Мисију 1.5 развио је Развојни програм Уједињених нација (UNDP) и партнери као интернет платформу која грађане едукује о климатским акцијама и повезује их са њиховим Владама и креаторима политика. Кампања се зове Мисија 1.5 с обзиром да морамо дјеловати одмах како бисмо ограничили пораст глобалне температуре на 1.5 степени Целзијуса.

Мисија 1.5 има за циљ да пружи прилику 20 милиона људи широм свијета да кажу своје мишљење о начинима ограничавања климатских промјена које желе да њихове Владе усвоје.  Кампања настоји допринијети рјешавању премошћавања јаза између грађана и влада што је видљиво из мишљења грађана широм свијета израженог кроз школске штрајкове и масовне протесте.

Кампања се реализује путем видео игре доступне на интернету и мобилним уређајима. UNDP је развио видео игру заједно са стручњацима из области програмирања, климатских наука и истраживања јавног мнијења. Корисници  преузимају улогу креатора климатских политика и доносе одлуке како би покушали задржати глобално загријавање испод 1.5 степени Целзијуса.

По завршетку игре, корисници могу гласати о кључним климатским акцијама које они желе да буду усвојене. Прикупљени подаци ће бити анализирани и достављени владама које често немају приступ поузданим информацијама о јавном мишљењу о климатским акцијама. Претходно највеће међународно истраживање јавног мнијења о климатским промјенама обухватило је 10.000 особа из 76 земаља и спроведено је уочи преговора о климатским промјенама 2015. године у Паризу.

Видео игра Mission 1.5 доступна је на  https://mission1point5.org/ и могу јој приступити сви људи широм свијета.