Драге колеге!

Након 2,5 године дошло је вријеме да се опростимо са старим веб сајтом ПМФ-а и да вам са поносом представимо нови изглед веб сајта нашег Факултета. Осим новог изгледа сајт има и неколико новина али кренимо редом.

Заглавље

Заглавље веб сајта доноси нову усклађеност са књигом графичких стандарда Универзитета, основне податке за контакт путем имејла и телефона, траку која прати учитавање слике у слајдеру, комплетни мени као и на старом сајту. Новина је иконица у лијевом горњем углу која означава мени на један клик (тзв. хамбургер мени), односно мени који има на једном клику отварање цијелог менија.

Слајдер

Слајдер као и до сада, даје у виду фотографија или графичких приказа пречице за неке од главних догађаја или најважнијих информација. Има дугмад за брзо пребацивање са обе стране, као и дугмад за брзи преглед и пребацивање на доњој страни слајдера. Такође, фотографије се смјењују и учитавају брзином која је угодна за око и даје могућност да се на вријеме реагује кликом уколико одлулчите да желите добити више информација.

Вијести

Највећа новина је дио са вијестима на насловној страни сајта. Наиме, карусел са вијестима који је красио насловну страну бившег сајта постао је „уско грло“ због великог броја вијести. Замијенили смо га вијестима које се појављују у двије колоне док је трећа колона резервисана за поља претраге, архиве по мјесецима и архиве фотографија. Сама вијест има насловну фотографију, дугме за категорију на коју се може кликнути и које вас води у списак свих вијести из те категорије, вријеме објављивања, кратки увод у вијест, као и дугме ОПШИРНИЈЕ које ће вас одвести на читање цијеле вијести. Блок носи 6 вијести али за ралику од раније верзије сајта сада испод блока имате на располагању могућност преласка на остале странице са вијестима.

Подножје

Подножје сајта резервисано је за основне податке за контакт са Факултетом.

Изволите дакле, па уживајте у нашем новом сајту. Све уочене проблеме молим вас да рекламирате на mitja@pmfbl.org.