Промовисана нова генерација дипломаца Природно-математичког факултета
 
У амфитеатру Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци, 28.09.2019. године одржана је промоција нове генерације дипломаца. У свечаној атмосфери, у присуству професора, административног особља Факултета, чаланова породица и пријатеља промовисано је 85 академских грађана. Уручено је 11 диплома о завршетку другог циклуса студија /мастер и 74 о завршетку првог циклуса студија биологије, заштите животне средине, географије, просторног планирања, хемије, физике, математике, информатике и техничког.
 
Пригодним ријечима дипломираним студентима обратио се декан ПМФ-а др Горан Трбић, редовни професор. Честитајући завршетак студија проф. Трбић је дипломцима пожелио успјех у професионалном и личном животу. У име професора и сарадника, о  изазовима који их чекају, дипломцима се обратила проф. др Мира Мандић.
 
Од оснивања ПМФ-а 1996. године на овој високошколској институцији укупно је дипломирало 2709 студената из области природних, математичких и информатичких наука, на чијим се достигнућима заснива развој савременог друштва. Поједине од ових наука имају преко 50 година дугу традицију развоја у Бањој Луци још од оснивања Педагошке академије и других научних и образовних институција. Стручњаци из ових области раде у разним секторима привреде, научним и државним институцијама Републике Српске и представљају њен велики научни и демографски капитал. Дипломирани студенти ПМФ-а граде успјешне професионалне каријере и изван граница Републике Српске широм свијета, потврђујући да су на ПМФ-у стекли квалитетна знања.