Природно-математички факултет имао је част да 27. октобра угости делегацију „Г.Р. Державин Тамбов државног универзитета“ из Руске Федерације у склопу њихове посјете институцијама и универзитетима из Републике Српске. Четверочлану делегацију Тамбовског универзитета предводиле су проф. др Елена СКРИПНИКОВА, начелница Института природних наука и проф. др Ирина БЕЗУКЛАДОВА, начелница Управе за међународну сарадњу овог универзитета са стогодишњом традицијом.

За наш факултет посебно занимљиво је било представљање Института природних наука Тамбовског универзитета који нуди додипломске студије из пет подручја (географија, биологија, хемија, екологија и управљање природним ресурсима), као и шест основних и интердисциплинарних магистарских програма из области природних наука који су у значајној мјери компатибилни са студијским програмима Природно-математичког факултета. Организацију, студијске програме и лабораторије нашег факултета представили су проф. др Горан Трбић, декан, проф. др. Милица Балабан, координатор за међународну сарадњу и проф. др Александра Петрашевић, руководилац Студијског програма географија, а обе стране су закључиле да постоји велики потенцијал за сарадњу, како у наставним активностима, тако и у области научноистраживачког рада.

Уважену делегацију је поздравио и проф. др Рајко Гњато, који је говорио о веома богатој десетогодишњој сарадњи наставника, сарадника и студената Природно-математичког факултета са универзитетима у Руској Федерацији. Састанку је, такође, присуствовао и проф. др Предраг Ћеранић, декан Факултета безбједносних наука, који је подијелио веома позитивна искуства већ постојеће академске размјене и сарадње овог факултета са Тамбовским универзитетом.

 

Повезнице:

http://eng.tsutmb.ru/education/institsutes-and-departments/institute-of-natural-sciences.html

https://fbn.unibl.org/2021/10/29/predstavnici-tambovskog-drzavnog-univerziteta-u-posjeti-fakultetu-bezbjednosnih-nauka/