У оквиру програма стипендирања IAEA Марија Склодовска-Кири за студенткиње у области нуклеарне енергије, додјељује се 100+ стипендија, у зависности од расположивих средстава. Приликом одабира студената, узима се у обзир географска разноликост и разноликост области студија, поред услова за квалификовање и других критеријума. Одабрани студенти добијају до 20.000 еура за трошкове школарине и до 20.000 еура за трошкове живота за њихов мастер програм. По завршетку студија, студентима се такође даје прилика да стажирају до 12 мјесеци у IAEA, њеним партнерским организацијама, као и индустрији. Поред тога, студентима се пружа могућност да присуствују и учествују у разним образовним, професионалним и мрежним догађајима. Од свог покретања 2020. године, Марија Склодовска-Кири програм је примио 1042 пријаве, одабравши 210 студената из 93 националности који студирају у 53 земље широм свијета.

Предвиђено је да програм расте сваке године како би се осигурало да више жена има прилику да настави напредно образовање у областима везаним за нуклеарну енергију. Наредни позив за пријаву би требало да буде отворен средином јула 2022. и биће затворен почетком октобра 2022.

За више информација о програму и условима, посјетите линк :  IAEA Marie Sklodowska-Curie Fellowship Programme | IAEA и Information for applicants | IAEA.