У склопу својих редовних активности чланови ЕГЕА Бања Лука организовали су студентску размјену у периоду од 14. до 17. априла. Овај пут су угостили студенте, са Департмана за Географију, Туризам и Хотелијерство Природно-математичког факултета Универзитета у Новом Саду, који су недавно основали свој ЕГЕА ентитет.

Тродневна посјета Бањој Луци организована је кроз низ активности. Током првог дана боравка, студенти су имали прилику да бораве на Природно-математичком факултету, гдје их је дочекала, и у име факултета поздравила, проф. др Тања Мишлицки-Томић. Затим су услиједила предавања о развоју географске науке на Универзитету у Бањој Луци, те о студентском ангажовању у склопу ЕГЕА Бања Лука. Студентима се обратила и асистент Драгица Делић, један од оснивача ЕГЕА Бања Лука, која је истичући значај студентског стручног ангажовања, охрабрила студенте за даље дјеловање.

Услиједио је обилазак факултета, након чега је организован туристички обилазак града, током којег су студенти посјетили неке од најрепрезентативнијих туристичких мотива: Народно позориште Републике Српске, Бански двор, Храм Христа Спаситеља, тврђаву Кастел, Ферхадију…

Други дан размјене био је намијењен боравку у природи. Заједно са другим студентима Универзитета у Бањој Луци, гости су учествовали на еко-шетњи на Трешњику и Бањ брду у склопу манифестације „Дани студената“. Посљедњи дан размјене студенти су провели у Музеју Републике Српске. Током размјене договорене су наредне активности ова два ентитета, а прва међу њима је одлазак чланова ЕГЕА Бања Лука у Нови Сад.