Студенти Студијског програма географија, у периоду од 18. до 21. априла, били су домаћини студентске размјене кроз коју су угостили десет колега са Географског факултета, Универзитета у Београду. Тродневна посјета Бањој Луци и Природно-математичком факултету организована је кроз размјену чланова ЕГЕА Београд и ЕГЕА Бања Лука у склопу редовних активности ова два ЕГЕА ентитета.
Размјена је обиљежена едукативним садржајем, дружењем, туристичким обиласцима и промовисањем природних и културних вриједности Бањалуке. Гостима се, током посјете Природно-математичком факултету, испред СП Географија обратила проф. др Александра Петрашевић. Организовано је предавање на тему Развој географске науке у Бањој Луци, те представљање ентитета и упознавање са њиховим активностима. Слиједио је обилазак факултета након кога је организован туристички обилазак града, који је укључивао посјете знаменитим локалитетима града као што су Народно позориште Републике Српске, Бански двор, Храм Христа Спаситеља, тврђава Кастел, Ферхадија, те спомен мјеста која су посвећена важним личностима и догађајима који су заслужни за развој града. Наредни дан обиљежен је посјетом Музеју Републике Српске.

Организован је и одлазак у рекреативну зону града – Бањ брдо и обилазак Споменика палим Крајишницима. Посљедњи размјене дан био је посвећен боравку у парку природе Сутурлија и рекреативним активностима. Циљ размјене је упознавање и дружење студената географије, који су чланови Европске асоцијације младих географа, те приказивање и промоција неких од природних и антропогених вриједности које Бања Лука посједује. Током размјене договорена је посјета Београду, током које ће чланови ЕГЕА Београд угостити чланове ЕГЕА Бања Лука.