„Зовем се Бојан Бурсаћ и дипломирани сам професор техничког васпитања и информатике. Рођен сам у Новом Граду, гдје сам одрастао. Након средње школе, дошао сам у Бањалуку, гдје сам дипломирао и наставио да живим и радим.

Нећу одуговлачити, али они који ово читају требали би знати неке основне ствари које су ми омогућиле студије на Природно-математичком факултету. Прије свега, упознао сам доста колега са којима сам остао пријатељ након дипломе. Спријатељио сам се са колегама из различитих области студија где сам своје знање проширивао, не само смјером Техничког васпитање и информатике, већ и другим студијским програмима. Факултет ми је пружио прилику (што сам искористио) да будем дио разних невладиних организација и да будем активан кроз студентске организације. На тај начин нисам гледао на студиј само на начин као што је одлазак на факултет, учење и полагање испита, већ сам схватио ширу слику свега. Научио сам шта се може учинити и заједно са колегама борио сам се за оснивање четврте године студијског програма Техничког васпитања и информатике, те самим тим студенти имали прилику да на крају четврте године имају 240 ЕЦТС бодова.

Студијски програм има различите предмете, и ако се посветите, можете пронаћи оно у чему сте добри и шта вас занима. Прије него што сам дипломирао, радио сам у Гимназији у Новом Граду гдје сам био професор физике. Тако сам схватио да предавање није оно што ме инспирише, па сам се посветио дубљем истраживању програмирања. Програмирање је један од предмета у овом смјеру. Користио сам сво знање које ми је факултет пружио, а бавио сам се и независним истраживањима и обуком. То није био кратак период. Док сам учио о самом програмирању и програмским језицима, примијенио сам и проширио све што сам научио кроз различите студентске праксе. На њима сам проширио своје знање и темељно пратио менторе. Када знате неку ствар, то знање вам нико не може одузети. Програмирање данас је занат који требате радити сваки дан. Данас, кад се осврнем уназад, сав труд и нервоза су се исплатили. Запослен сам у једној бањалучкој компанији на позицији софтверског инжењера и посао који радим је посао који волим и видим себе у будућности, али и посао који вам пружа могућност да напредујете сваки дан.
И на крају, радите оно што волите и будите најбоља верзија себе у томе. „