Зашто уписати Студијски програм Хемија на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањој Луци?

„Зовем се Срђан Шабић, тренутно студент мастер студија на Студијском програму Хемија на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањалуци. Основне студије сам такође завршио на Природно-математичком факултету Универзитета у Бањалуци.

Студије су биле изузетно занимљиве и подстицајне. Током основних студија стекао сам знање о томе шта је потребно да бисте постали хемичар. Највише су ме занимали радови у лабораторији, на разним експериментима. Због тога сам се уписао на тај Студијски програм. Наравно, то је била најбоља одлука у мом животу, јер сам током студија провео доста времена у лабораторији, али и у учењу теорије, јер је пракса без теорије немогућа.

Срећом, у нашем студијском програму имамо неке од најбољих стручњака у региону, а можда и шире, који су вољни подијелити своје велико знање и искуство са студентима, те водити и охрабривати студенте у складу са њиховим афинитетима. То је у великој мјери утицало на моју одлуку гдје да упишем мастер студије, па сам поново изабрао Природно-математички факултет у Бањалуци. И на мастер студијама схватио сам шта је потребно да бисте радили неки научно истраживачки рад светских стандарда. Ово је доказано освајањем првог мјеста на Конференцији Студенти у сусрет науци са међународним учешћем 2017. у области природних наука.

Тренутно сам запослен као представник техничке подршке у фирми Тризма ГС, али ускоро одлазим на докторске студије у ЕТХ Зирих, област атмосферске хемије.

Ово је само још један доказ квалитета студија на нашем Природно-математичком факултету.

Хемија је свуда иста, само је приступ истраживању различит од земље до земље, тако да мислим да имамо један од најбољих приступа науци у свијету. „