По узору на праксу широм свијета, на Природно – математичком факултету Универзитета у Бањој Луци у периоду од 11.11.-17.11. обиљежена је Седмица географије (Geography awareness week).

У организацији Европске географске асоцијације за студенте и младе географе – ЕГЕА (канцеларија ЕГЕА Бања Лука), а у сарадњи са Студијским програмом географија, проведене су различите активности забавно – едукативног карактера у циљу популаризације географије.

Првог дана (12.11.) студенти су обавили организовано чишћење факултетског дворишта, с циљем  подизања свијести о очувању животне средине у локалној заједници. Други дан (13.11.) протекао је у обиласку музеја у нашем граду, Музеју Републике Српске и Музеју савремене умјетности. Циљ је био скренути пажњу на постојање, дјеловање и значај културно-образовних институција у нашем граду, те његовање културе посјете таквим институцијама. Трећег дана (14.11.) обиљежен је Свјетски дан ГИС-а.

Реализовано је отворено предавање о важности и употребној вриједности ГИС-а у ријешавању проблема савременог друштва. Последњег дана (15.11.) којим се обиљежавала Седмица географије отворена је изложба студентских фотографија, фото конкурса под називом „Бања Лука – Разлози због којих је волим.“ У фокусу конкурса били су различити мотиви Бањалуке, кроз које су аутори могли да нам поруче зашто воле овај град.

Изложба има за циљ: истицање фотографије као технике биљежења одређених географских објеката и дешавања у простору, развијање креативности код студената те његовање осјећаја припадности и љубави према граду у коме живе и студирају.