Студенти Студијског програма географија, у периоду од 13. до 16. маја 2021 године, посјетили су Београд кроз наставак студентске размјене са студентима Географског факултета Универзитета у Београду. Размјену су организовали чланови ЕГЕА Бања Лука и ЕГЕА Београд у склопу још једне заједничке активности ових ентитета. Домаћини су организовали више активности везаних за обилазак Географског факултета и културних и историјских знаменитости града Београда.

Током првог дана размјене наши студенти су посјетили Етнографски музеј, гдје су се упознали са сталном поставком ,,Народна култура Срба у XIX и XX веку”. Након тога је услиједила посјета Географском факултету, гдје им је добродошлицу пожељела професор др Даница Шантић. Она је нашим студентима говорила о оснивању ЕГЕА Београд и њиховим првим активностима. Студенти географије су одржали презентацију о оснивању географске науке на њиховом факултету. Током првог дана размјене студенти су имали прилику посјетити дијелове Старог града, Трг Републике, Скадарску улицу и тврђаву Kалемегдан.

Други дан је био посвећен обиласку знаменитих грађевина као што су Скупштина града, Нови дом, Пионирски парк, Славија и Храм Светог Саве, као и Kула Гардош у Земуну. Након обиласка града студенти су наставили дружење у Студентском граду.

Трећи дан, студенти нашег факултета посјетили су Музеј Јована Цвијића, затим Београд на води и Аду Циганлију. Дружење је настављено у Земуну, након чега су се наши студенти спремили за повратак кући.

Током размјене договорене су заједничке активности ових организација у будућем периоду.