Студенти Студијског програма географија учествовали су у IV Међународном еколошком капму „ЕкоЛо фест 2021“. Овогодишњи камп је реализован са Европском географском асоцијацијом (ЕГЕА) и окупио је представнике из Србије, Републике Српске и Хрватске.

За вријеме трајања кампа, учесници су уредили неколико локалитета у Тршићу: комплекс Центра за културу, неколико спортских мобилијара у градским блоковима, као и једну од плажа на ријеци Дрини у знак подршке предстојећој Дринској регати. Циљ кампа је заштита животне средине и едукација младих и локалне заједнице о важности заштите животне средине.

Овогодишњи капм финансиран је од стране Града Лознице уз подршку Канцеларије за младе Лозница, Туристичке организације града Лознице и неколико удружења грађана. Главни партнер у реализацији кампа и активности као и у пружању логистичко-техничке подршке је УГ „Чуваркућа“, преко којег је и успостављена сарадња са представницима ЕГЕА-е. Студенти СП географија који су чланови ЕГЕА Бања Лука, одазвали су се позиву на учешће у овом занимљивом кампу и стекли нова знања и искуства из области заштите животне средине