Опремљен тренинг центар за иновације материјала


На нашем Факултету отворен је неформални Тренинг центар за иновације материјала. Ради се о рестаурисаном простору учионице број 7, на првом спрату Факултета, а која је изграђена прије пуних 90 година у вријеме процвата културе и образовања Врбаске бановине.

Рестаурација је укључила реконструкцију пода, зидова, освјетљења и нови намјештај, а простор је конципиран као мултифункционалан, и у њему ће се у наредним годинама примарно одвијати образовне и промотивне активности везане за науке о материјалима. Студентски савез је такође изразио интересовање за коришћење овог простора за догађаје у њиховој организацији, а пoгодан је и за одржавање одбрана завршних радова и конференције за штампу.

Извор: РТРС

ПМФ последњих 7 година учествује у бројим међународним научно-истраживачким пројектима нарочито у програму Европског института за иновације и технологију. Из једног таквог пројекта у коме је наш Факултет координатор, под називом DeepGreenInno, финансијски је подржано опремање овог Центра. Церемонији отварања присуствовао је и Ректор Универзитета проф.др Радослав Гајанин који је изразио задовољство овим ојачањем капацитета Универзитета.

Природно-математички факултет се нада да ће овим успјешно завршеним опремањем, мотивисати и ширу заједницу на пружање нових прилика и функционалности историјским зградама, које су попут нашег Факулета, под заштитом државе.