Студирај хемију на ПМФ-у!


Ако имаш истраживачки дух, желиш боље разумијети природу и свијет око себе и ако желиш уронити у узбудљив свијет нових открића, студирање хемије је твој најбољи избор. Знање и вјештине које ћеш стећи кроз теорију и експерименте, отвориће ти један нови пут, који ће те одвести у непресушно поље истраживања: како сазнати од чега се састоје и каква је структура различитих материјала, како се провјерава квалитет готових производа или како се стварају неки нови производи. Различити изазови с којима се савремено друштво суочава, у смислу смањења загађења и очувања здраве животне средине, обезбјеђења здравствено исправне воде и хране, као и потребе за синтезом нових једињења, пред хемичара стављају озбиљан задатак сталног усавршавања и изналажења нових рјешења. Кроз тимски рад, научићемо те како да анализираш податке, рјешаваш проблеме, развијеш критички начин размишљања и дођеш до нових идеја.
На правом си мјесту и ако машташ о преношењу стеченог знања ученицима у основним и средњим школама, јер посвећујемо посебну пажњу његовању наставничке професије. Професори хемије су веома важни у образовању. Зато ћемо те подучити и потребним вјештинама и методама рада у настави.
Хемија је свугдје око тебе!
Дођи, одважи се на нови корак у животу!
Хемију на ПМФ-у можеш студирати на СП Хемија. Можеш постати дипломирани хемичар, о чему можеш више прочитати овдје или дипломирани професор хемије, о чему можеш сазнати више овдје.