Студирај физику на ПМФ-у!


Желиш ли истраживати дубине свемира, разумјети темељне законитости природе и стварати иновације које мијењају свијет и доприносе глобалном напретку?

Позивамо те да истражиш свијет физике!

Студирањем физике развијаш критичко мишљење, аналитичке вјештине, способност сналажења при рјешавању нових проблема, креирању модела или развоју већ постојећих. Кроз лабораторијске вјежбе и теоријске анализе стичеш алате који ти омогућавају да разумијеш комплексне феномене те и могућност да своје знање примијениш у бројним пољима. Физичари су тражени у истраживачким институцијама, лабораторијама, образовним институцијама, индустрији, области медицине, области финансија и чак и у подручјима која се баве вјештачком интелигенцијом и квантним рачунарством.

Физику на ПМФ-у можеш студирати на СП Физика. По завршетку студија можеш стећи звање дипломирани физичар (више прочитај овдје) или дипломирани професор физике (више прочитај овдје).
Сада је право вријеме да се придружиш заједници физичара и узбудљивој дисциплини која ти пружа могућност да развијаш свој потенцијал!