Отворена конференција наставника хемије са представницима привреде


Конференција о унапређењу квалитета наставе хемије у средњим школама у склопу Еразмус+ пројекта ChemTeach (101129417-ERASMUS-EDU-2023-CB-VET) почела је 25. марта 2024. године на Природно-математичком факултету дискусијом наставника хемије са представницима привреде. Отварању конференције присуствовао је координатор ChemTeach пројекта, проф. др Иван Шпаник са Словачког техничког универзитета у Братислави, као и тимови Природно-математичког факултета, Гимназије, Медицинске и Технолошке школе.

Представници јавних и приватних предузећа и лабораторија, јавних института, високошколских установа, као и наставници средњих стручних школа и гимназија су током дискусије отворили бројна питања о стању, квалитету и перспективи занимања из области хемије на нивоу средњег и високог образовања. Ова активност представља први корак у дефинисању потреба наставника хемије у циљу унапређења наставног процеса и развоја савремених експерименталних и дигиталних наставних алата.  У име домаћина, отварању конференције су присуствовале проф. др Александра Петрашевић, продекан за наставу и доц. др Милана Грбић, продекан за научно-истраживачки рад Природно-математичког факултета.

У наставку конференције која ће трајати до 29. марта 2024. године планирана је реализација различитих радионица из области савремених наставних метода које су отворене за све заинтересоване наставнике хемије према програму.

Аутор текста: проф. др Милица Балабан

Фотографије: Дејана Савић, ма