Студирај ГИС на ПМФ-у!


Да ли сте спремни да се упустите у узбудљиву авантуру нових технологија и иновација? Истражите свијет Географских информационих система (ГИС) на нашем факултету.

Студирањем ГИС-а, упознаћете тачку спајања географије и савремених технологија. Научићете како ГИС интегрише просторне податке са циљем рјешавања изазова и проблема у простору. Од употребе у урбаном планирању до заштите животне средине, могућности су бескрајне!

Као студент ГИС-а, дубље ћете се упустити у просторне анализе, даљинску детекцију и управљање просторним базама података. Савладаћете најсавременије софтвере и алате неопходне за различите индустрије, укључујући послове у транспорту, пољопривреди, телекомуникацијама, архитектури, просторном планирању, заштити животне средине, управљању природним катастрофама, као и многим другим секторима.

Са ГИС-ом отварате врата широког спектра могућности за запослењем! Без обзира да ли себе видите како обликујете одрживе градове, пратите станишта дивљих животиња, доприносите хуманитарним акцијама у природним катастрофама, ГИС вам пружа вјештине за утицајне и разноврсне послове широм свијета. Ваше вјештине ће бити тражене на пољу планирања путних мрежа, оптимизацији пољопривредне производње, управљању телекомуникационим мрежама, пројектовању просторног и урбаног развоја, као и многим другим областима.

Придружите нам се у обликовању будућности са ГИС-ом. Упишите ГИС смјер на Студијском програму географија и постаните дио заједнице која активно ради на рјешавању проблема и остваривању позитивних промјена у простору путем ГИС технологија.

Више о упису и пријемном испиту пронађи овдје или нам пошаљи мејл на gis@pmf.unibl.org за више информација.