Oтворена манифестација Дани студената


Дана 14. априла 2024. године у Дому омладине у Бањој Луци отворена је манифестација Дани студената Универзитета у Бањој Луци, што представља један од највећих студентских догађаја у Републици Српској у организацији Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци и Уније студената Републике Српске уз подршку Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске и Универзитета у Бањој Луци.
У десетодневним студентским активностима кроз Студентске спортске игре, Фестивал факултета и Дан отворених врата, манифестација ће имати едукативни, културни и хуманитарни карактер.

Свечаном отварању присуствовали су министар за научнотехнолошки развој и високо образовање доц. др Жељко Будимир, ректор бањалучког универзитета проф. др Радослав Гајанин, проректори проф. др Милица Балабан, проф. др Кристина Пантелић Бабић, проф. др Далибор Кесић, проф. др Александар Остојић, наставници и сарадници Универзитета у Бањој Луци, студенти и други гости. У име Природно-математичког факултета свеченом отвaрању Дана студената присуствовли су декан проф. др Радослав Декић, продекан за наставу проф. др Александра Петрашевић и продекан за научноистраживачки рад доц. др Милана Грбић.

Детаљније можете прочитати на сајту Универзитета у Бањој Луци.

Аутор текста: проф. др Александра Петрашевић
Фотографије: УНИБЛ