Otvorena manifestacija Dani studenata


Dana 14. aprila 2024. godine u Domu omladine u Banjoj Luci otvorena je manifestacija Dani studenata Univerziteta u Banjoj Luci, što predstavlja jedan od najvećih studentskih događaja u Republici Srpskoj u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci i Unije studenata Republike Srpske uz podršku Ministarstva za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske i Univerziteta u Banjoj Luci.
U desetodnevnim studentskim aktivnostima kroz Studentske sportske igre, Festival fakulteta i Dan otvorenih vrata, manifestacija će imati edukativni, kulturni i humanitarni karakter.

Svečanom otvaranju prisustvovali su ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje doc. dr Željko Budimir, rektor banjalučkog univerziteta prof. dr Radoslav Gajanin, prorektori prof. dr Milica Balaban, prof. dr Kristina Pantelić Babić, prof. dr Dalibor Kesić, prof. dr Aleksandar Ostojić, nastavnici i saradnici Univerziteta u Banjoj Luci, studenti i drugi gosti. U ime Prirodno-matematičkog fakulteta svečenom otvaranju Dana studenata prisustvovli su dekan prof. dr Radoslav Dekić, prodekan za nastavu prof. dr Aleksandra Petrašević i prodekan za naučnoistraživački rad doc. dr Milana Grbić.

Detaljnije možete pročitati na sajtu Univerziteta u Banjoj Luci.

Autor teksta: prof. dr Aleksandra Petrašević
Fotografije: UNIBL