е-студент


еСтудент

На нивоу Универзитета постоји јединствен студенстки сервис eСтудент, који представаља централно мјесто за све административне задатке које студенти обављају преко интернета, умјесто шалтера у Студентској служби. Функционалности овог сервиса укључују преглед предстојећих испитних рокова и испита, пријаву и преглед пријављених испита, одјављивање испита, преглед испуњених обавеза, уписа, преглед оцјена, неположених испита и остварених ECTS бодова, као и информације о дипломском раду и анкете о професорима. Систем је базиран на Факултетском информационом систему и служи као једноставно и ефикасно средство за управљање студентским административним активностима. Упуство за употребу сервиса еСтудент је доступно на линку.

Студенти на ПМФ-а поред система еСтудент користе и званичну е-mail адресу са доменом @student.pmf.unibl.org, која функционише преко Gmail сервиса. Ова адреса је службена и пружа студентима могућност за званичну комуникацију са факултетом, професорима, асистентима и осталим релевантним инстанцама.  Поред тога ова адреса је основа за употребу дигиталне учионице – Google classroom.

Приступни подаци за сервис еСтудент и студентску е-mail адресу се добијају у Студентској служби након уписа на ПМФ, а прије почетка прве академске године.