e-student


eStudent

Na nivou Univerziteta postoji jedinstven studenstki servis eStudent, koji predstavalja centralno mjesto za sve administrativne zadatke koje studenti obavljaju preko interneta, umjesto šaltera u Studentskoj službi. Funkcionalnosti ovog servisa uključuju pregled predstojećih ispitnih rokova i ispita, prijavu i pregled prijavljenih ispita, odjavljivanje ispita, pregled ispunjenih obaveza, upisa, pregled ocjena, nepoloženih ispita i ostvarenih ECTS bodova, kao i informacije o diplomskom radu i ankete o profesorima. Sistem je baziran na Fakultetskom informacionom sistemu i služi kao jednostavno i efikasno sredstvo za upravljanje studentskim administrativnim aktivnostima. Upustvo za upotrebu servisa eStudent je dostupno na linku.

Studenti na PMF-a pored sistema eStudent koriste i zvaničnu e-mail adresu sa domenom @student.pmf.unibl.org, koja funkcioniše preko Gmail servisa. Ova adresa je službena i pruža studentima mogućnost za zvaničnu komunikaciju sa fakultetom, profesorima, asistentima i ostalim relevantnim instancama.  Pored toga ova adresa je osnova za upotrebu digitalne učionice – Google classroom.

Pristupni podaci za servis eStudent i studentsku e-mail adresu se dobijaju u Studentskoj službi nakon upisa na PMF, a prije početka prve akademske godine.