Opremljen trening centar za inovacije materijala


Na našem Fakultetu otvoren je neformalni Trening centar za inovacije materijala. Radi se o restaurisanom prostoru učionice broj 7, na prvom spratu Fakulteta, a koja je izgrađena prije punih 90 godina u vrijeme procvata kulture i obrazovanja Vrbaske banovine.

Restauracija je uključila rekonstrukciju poda, zidova, osvjetljenja i novi namještaj, a prostor je koncipiran kao multifunkcionalan, i u njemu će se u narednim godinama primarno odvijati obrazovne i promotivne aktivnosti vezane za nauke o materijalima. Studentski savez je takođe izrazio interesovanje za korišćenje ovog prostora za događaje u njihovoj organizaciji, a pogodan je i za održavanje odbrana završnih radova i konferencije za štampu.

Izvor: RTRS

PMF poslednjih 7 godina učestvuje u brojim međunarodnim naučno-istraživačkim projektima naročito u programu Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju. Iz jednog takvog projekta u kome je naš Fakultet koordinator, pod nazivom DeepGreenInno, finansijski je podržano opremanje ovog Centra. Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i Rektor Univerziteta prof.dr Radoslav Gajanin koji je izrazio zadovoljstvo ovim ojačanjem kapaciteta Univerziteta.

Prirodno-matematički fakultet se nada da će ovim uspješno završenim opremanjem, motivisati i širu zajednicu na pružanje novih prilika i funkcionalnosti istorijskim zgradama, koje su poput našeg Fakuleta, pod zaštitom države.