Studiraj hemiju na PMF-u!


Ako imaš istraživački duh, želiš bolje razumijeti prirodu i svijet oko sebe i ako želiš uroniti u uzbudljiv svijet novih otkrića, studiranje hemije je tvoj najbolji izbor. Znanje i vještine koje ćeš steći kroz teoriju i eksperimente, otvoriće ti jedan novi put, koji će te odvesti u nepresušno polje istraživanja: kako saznati od čega se sastoje i kakva je struktura različitih materijala, kako se provjerava kvalitet gotovih proizvoda ili kako se stvaraju neki novi proizvodi. Različiti izazovi s kojima se savremeno društvo suočava, u smislu smanjenja zagađenja i očuvanja zdrave životne sredine, obezbjeđenja zdravstveno ispravne vode i hrane, kao i potrebe za sintezom novih jedinjenja, pred hemičara stavljaju ozbiljan zadatak stalnog usavršavanja i iznalaženja novih rješenja. Kroz timski rad, naučićemo te kako da analiziraš podatke, rješavaš probleme, razviješ kritički način razmišljanja i dođeš do novih ideja.
Na pravom si mjestu i ako maštaš o prenošenju stečenog znanja učenicima u osnovnim i srednjim školama, jer posvećujemo posebnu pažnju njegovanju nastavničke profesije. Profesori hemije su veoma važni u obrazovanju. Zato ćemo te podučiti i potrebnim vještinama i metodama rada u nastavi.
Hemija je svugdje oko tebe!
Dođi, odvaži se na novi korak u životu!
Hemiju na PMF-u možeš studirati na SP Hemija. Možeš postati diplomirani hemičar, o čemu možeš više pročitati ovdje ili diplomirani profesor hemije, o čemu možeš saznati više ovdje.