Studiraj fiziku na PMF-u!


Želiš li istraživati dubine svemira, razumjeti temeljne zakonitosti prirode i stvarati inovacije koje mijenjaju svijet i doprinose globalnom napretku?

Pozivamo te da istražiš svijet fizike!

Studiranjem fizike razvijaš kritičko mišljenje, analitičke vještine, sposobnost snalaženja pri rješavanju novih problema, kreiranju modela ili razvoju već postojećih. Kroz laboratorijske vježbe i teorijske analize stičeš alate koji ti omogućavaju da razumiješ kompleksne fenomene te i mogućnost da svoje znanje primijeniš u brojnim poljima. Fizičari su traženi u istraživačkim institucijama, laboratorijama, obrazovnim institucijama, industriji, oblasti medicine, oblasti finansija i čak i u područjima koja se bave vještačkom inteligencijom i kvantnim računarstvom.

Fiziku na PMF-u možeš studirati na SP Fizika. Po završetku studija možeš steći zvanje diplomirani fizičar (više pročitaj ovdje) ili diplomirani profesor fizike (više pročitaj ovdje).
Sada je pravo vrijeme da se pridružiš zajednici fizičara i uzbudljivoj disciplini koja ti pruža mogućnost da razvijaš svoj potencijal!