Studiraj GIS na PMF-u!


Da li ste spremni da se upustite u uzbudljivu avanturu novih tehnologija i inovacija? Istražite svijet Geografskih informacionih sistema (GIS) na našem fakultetu.

Studiranjem GIS-a, upoznaćete tačku spajanja geografije i savremenih tehnologija. Naučićete kako GIS integriše prostorne podatke sa ciljem rješavanja izazova i problema u prostoru. Od upotrebe u urbanom planiranju do zaštite životne sredine, mogućnosti su beskrajne!

Kao student GIS-a, dublje ćete se upustiti u prostorne analize, daljinsku detekciju i upravljanje prostornim bazama podataka. Savladaćete najsavremenije softvere i alate neophodne za različite industrije, uključujući poslove u transportu, poljoprivredi, telekomunikacijama, arhitekturi, prostornom planiranju, zaštiti životne sredine, upravljanju prirodnim katastrofama, kao i mnogim drugim sektorima.

Sa GIS-om otvarate vrata širokog spektra mogućnosti za zaposlenjem! Bez obzira da li sebe vidite kako oblikujete održive gradove, pratite staništa divljih životinja, doprinosite humanitarnim akcijama u prirodnim katastrofama, GIS vam pruža vještine za uticajne i raznovrsne poslove širom svijeta. Vaše vještine će biti tražene na polju planiranja putnih mreža, optimizaciji poljoprivredne proizvodnje, upravljanju telekomunikacionim mrežama, projektovanju prostornog i urbanog razvoja, kao i mnogim drugim oblastima.

Pridružite nam se u oblikovanju budućnosti sa GIS-om. Upišite GIS smjer na Studijskom programu geografija i postanite dio zajednice koja aktivno radi na rješavanju problema i ostvarivanju pozitivnih promjena u prostoru putem GIS tehnologija.

Više o upisu i prijemnom ispitu pronađi ovdje ili nam pošalji mejl na gis@pmf.unibl.org za više informacija.