Studiraj biologiju na PMF-u!


Proučavanjem živog svijeta koji nastanjuje bližu okolinu, region ili daleke predjele planete Zemlje bave se biolozi. Ako su predmet tvog interesovanja, u daljem školovanju, različite vrste mikroogranizama, gljiva, biljaka ili životinja onda je upis Studijskog programa biologija pravi izbor za tebe. Kroz raznovrsne nastavne sadržaje upoznaćeš živi svijet na svim biološkim i ekološkim niovima integracije, počev od molekularnog preko ćelijskog, zatim morfo-anatomskog, populacionog, specijskog ekosistemskog nivoa i na kraju na nivou biosfere. Znanje i vještine na Studijskom programu biologija stiču se kroz teorijsku, praktičnu i eksperimentalnu nastavu. Posebnu draž izučavanja biologije čini rad na terenu, u raznovrsnim tipovima ekosistema, koji se organizuje na kraju svake godine studija, ali i veoma često u sklopu izrade diplomskog rada.

Ukoliko želiš da stečena znanja prenosiš na učenike u osnovnim i srednjim školama možeš upisati nastavni smjer na studijama biologije. Zahvaljujući grupi predmeta koja je vezana za ovaj smjer stičeš vještine neophodne za nastavničku profesiju.

Biologiju na PMF-u možeš studirati na Studijskom programu biologija, na opštem smjeru gdje postaješ diplomirani biolog (više informacije je dostupno ovdje) ili na nastavnom smjeru gdje postaješ diplomirani profesor biologije (više informacije je dostupno ovdje).