Дјелатност


Дјелатност

Природно-математички факултет у Бањој Луци једна је од институција која покрива подручје природних, математичких и информатичких наука у Републици Српској. Студијски програми формирани на Факултету омогућавају реализацију образовног и научно-истраживачког рада и доприносе развоју знања у области природних наука, као и примјену резултата истраживања у настави и пракси.

Образовна дјелатност обавља се у складу са Законом о високом образовању и принципима болоњског процеса. У оквиру студијских програма, а према наставном плану, предмети су организовани као једносеместрални и двосеместрални. Сваком предмету је додијељен одређен број ECTS бодова, а укупан број ECTS по семестру износи 30. Студије су организоване по циклусима. Први циклус (основне студије) траје четири, други (мастер студије) једну, а трећи (докторске студије) три године.

Научно-истраживачки рад се реализује кроз теоријска и експериментална истраживања која наши запослени проводе у сарадњи са великим бројем научника широм свијета. Поносни смо на значајне научне резултате које смо остварили у претходном периоду и који су довели до тога да ПМФ буде препознат као важна научно-истраживачка институција у земљи и шире.