Osiguranje kvaliteta


Osiguranje kvaliteta

Osiguranje kvaliteta predstavlja ključni aspekt reforme visokog obrazovanja u kreiranju evropskog okvira visokog obrazovanja. Osnovni cilj, kojem teže sve evropske i svjetske visokoškolske ustanove je usmjeren na formiranje, podsticanje i obezbjeđivanje visokokvalitetnog obrazovnog okruženja za studente. Sistem osiguranja kvaliteta treba da garantuje kvalitet sadržaja i realizacije studijskih programa, kao i opšteg kvaliteta rada samog fakulteta. Prirodno-matematički fakultet aktivno učestvuje u razvoju institucionalnih mehanizama internog osiguranja i unapređenja kvaliteta. U ovom procesu, pridržavamo se standarda i smjernica za osiguranje kvaliteta u evropskom kontekstu visokog obrazovanja. Naglašavamo značajnu društveno-ekonomsku ulogu obrazovanja u lokalnom, nacionalnom i globalnom kontekstu.

O osiguranju kvaliteta na Prirodno-matematičkom fakultetu brine Odbor za obezbjeđenje i unapređenje kvaliteta. Članove odbora možete pronaći klikom na ovaj

link.

Odbor u okviru svoje nadležnosti obavlja

sljedeće poslove.

Koordinator za obezbjeđenje kvaliteta na Prirodno-matematičkom fakultetu je prof. dr Dragan Matić.

O sistemu obezbjeđenja i unapređenja kvaliteta na univerzitetu se brine Kancelarija prorektora za nastavu, studentska pitanja i kvalitet. Pročitajte više na ovom linku.