Misija i vizija


Misija i vizija

Međunarodna saradnja predstavlja temeljni stub razvoja i unapređenja PMF-a. U eri globalizacije PMF prepoznaje ključnu ulogu internacionalizacije u obezbjeđivanju visokog kvaliteta obrazovanja i istraživanja. Naša posvećenost međunarodnoj saradnji proizlazi iz uvjerenja da raznolikost i razmjena ideja predstavljaju ključnu snagu za akademski napredak.

Misija PMF-a u kontekstu međunarodne saradnje ogleda se u stvaranju globalne mreže partnera kako bi se studentima omogućila šira perspektiva i pristup najnovijim dostignućima u oblasti nauke i tehnologije. Kroz aktivnu saradnju sa vrhunskim univerzitetima i istraživačkim institucijama širom svijeta, težimo stvaranju stimulativnog okruženja koje podstiče međunarodnu mobilnost i zajedničke istraživačke projekte.

Vizija PMF-a je biti prepoznat kao globalni lider u oblasti prirodnih, matematičkih i informatičkih nauka. Kroz međunarodnu saradnju, želimo da unaprijedimo kvalitet obrazovanja, promovišemo inovacije i istraživačke aktivnosti, te da se pozicioniramo među svjetskim liderima u rješavanju globalnih izazova. Naša vizija uključuje stvaranje zajednice učenja bez granica, gdje studenti, nastavnici i istraživači dijele znanje i doprinose globalnom naučnom napretku.