Координациони састанак CEEPUS #TASA мреже


У периоду од 25. до 29. јуна у Котору је одржан координациони састанак CEEPUS мреже „Tourism and Agriculture Sustainable Alliances – #TASA network“, на коме је учествовало преко тридесет чланова мреже из 16 земаља CEEPUS региона. Учешће на овом састанку су узели проф. др Ирена Медар-Тањга, координатор мреже, проф. др Радослав Декић, декан и проф. др Александра Петрашевић, продекан за наставу са Природно-математичког факултета Универзитета у Бањој Луци.

Главни фокус посјете био је низ радионица у којима је анализирана мрежа и истражене могућности за будуће активности. Заједничке сесије су помогле да се пронађу начини за унапређење мобилности и јачање академских веза. Главни координатор CEEPUS #TASA мреже, доц. др Лазар Павић са Факултета за логистику Универзитета у Марибору, истакао је да је управо Природно-математички факултет Универзитета у Бањој Луци остварио највећу мобилност унутар мреже током протекле године.

Посјету је обогатио додатни програм организован од стране домаћина са Факултета за туризам и хотелијерство у Котору, а на челу са др Јованом Јаниновић. Програм је укључивао обилазак Котора, посјету Акваријуму Бока, излет бродом до Госпе од Шкрпјела и Пераста, као и вожњу жичаром Котор-Ловћен.

Посјета Котору представљала је савршену комбинацију продуктивних радионица, изузетног гостопримства и богатих културних искустава. Увиди у досадашње, као и планирање будућих активности поставили су чврсту основу за унапређење мобилности и развој CEEPUS #TASA академске мреже.

Аутор текста:

Проф. др Ирена Медар-Тањга, CEEPUS #TASA координатор