Koordinacioni sastanak CEEPUS #TASA mreže


U periodu od 25. do 29. juna u Kotoru je održan koordinacioni sastanak CEEPUS mreže „Tourism and Agriculture Sustainable Alliances – #TASA network“, na kome je učestvovalo preko trideset članova mreže iz 16 zemalja CEEPUS regiona. Učešće na ovom sastanku su uzeli prof. dr Irena Medar-Tanjga, koordinator mreže, prof. dr Radoslav Dekić, dekan i prof. dr Aleksandra Petrašević, prodekan za nastavu sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Glavni fokus posjete bio je niz radionica u kojima je analizirana mreža i istražene mogućnosti za buduće aktivnosti. Zajedničke sesije su pomogle da se pronađu načini za unapređenje mobilnosti i jačanje akademskih veza. Glavni koordinator CEEPUS #TASA mreže, doc. dr Lazar Pavić sa Fakulteta za logistiku Univerziteta u Mariboru, istakao je da je upravo Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci ostvario najveću mobilnost unutar mreže tokom protekle godine.

Posjetu je obogatio dodatni program organizovan od strane domaćina sa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, a na čelu sa dr Jovanom Janinović. Program je uključivao obilazak Kotora, posjetu Akvarijumu Boka, izlet brodom do Gospe od Škrpjela i Perasta, kao i vožnju žičarom Kotor-Lovćen.

Posjeta Kotoru predstavljala je savršenu kombinaciju produktivnih radionica, izuzetnog gostoprimstva i bogatih kulturnih iskustava. Uvidi u dosadašnje, kao i planiranje budućih aktivnosti postavili su čvrstu osnovu za unapređenje mobilnosti i razvoj CEEPUS #TASA akademske mreže.

Autor teksta:

Prof. dr Irena Medar-Tanjga, CEEPUS #TASA koordinator